Фондация Даная с протест пред Министерски съвет. Майката на починалото момиче

...
Фондация Даная с протест пред Министерски съвет. Майката на починалото момиче
Коментари Харесай

Фондация Даная с протест пред Министерски съвет: Искат оставката на директора на Пирогов

Фондация " Даная "  с митинг пред Министерски съвет. Майката на умрялото момиче и жители упорстват за оставката на шефа на болница " Пирогов ", съобщи БТВ.

Под надпис " Вън мафията от опазването на здравето "  започна митингът. Събрали са фамилията на умрялото дете, както и жители.

 

Освен " понасяне на отговорност "  за гибелта на 15-годишното момиче, измежду главните претенции на протестиращите са и въвеждане на правила за " по-добра здравна процедура ". 

Преди дни прокуратурата образува досъдебно произвеждане по случая за породена гибел заради неведение или немарливо осъществяване.

Бяха назначени две инспекции от Изпълнителна организация " Медицински контрол ", които, след втората инспекция, оповестиха, че са установили нарушаване в две лечебни заведения при предписването и отпущането на лекарствения артикул, нужен за лекуването на Даная.

 

Позицията на болничното заведение е, че на административно равнище неточности не са били позволени при лекуването на Даная.

От Министерството на здравеопазването също не пожелаха да разясняват през днешния ден. Още преди повече от месец стана ясно, че здравният министър проф. Хинков, който ще напусне поста си след ротацията на 6 март, като един от главните претекстове е точно казусът " Пирогов ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР